понеділок, 4 травня 2020 р.

Онлайн-заняття Школи молодого вчителя початкових класів


Психологічний комфорт молодого вчителя в ЗЗСО


29 квітня 2020 року в режимі онлайн, за допомогою інтернет ресурсу Google Meet, відбулося заняття Школи молодого вчителя (далі ШМВ) на тему «Психологічний комфорт молодого вчителя в ЗЗСО» .

До участі були запрошені педагоги області зі стажем роботи до 5 років. Л.Б. Коненко, в.о. завідувача відділу дошкільної та початкової освіти в рамках повідомлення про психолого-педагогічні засади спілкування учитель-учень, організувала знайомство з молодими фахівцями, кожен учасник зміг представитися та розповісти коротко про себе.
З метою прискорення процесу адаптації молодих вчителів до входження в професію О.В. Іваночко, методист відділу дошкільної та початкової освіти, розповіла про «Професійний розвиток вчителя: готовність до змін» та продемонструвала особливості організації дистанційної роботи в середовищі Moodle на сайті ТОКІППО.
Психологічний супровід розвитку професійної майстерності молодого вчителя, з метою формування вмінь використання у практиці сучасних досягнень психолого-педагогічної науки, здійснила О.Я. Жизномірська, доцент кафедри педагогіки і психології.
Розвитку ініціативи, творчості та новаторських пошуків учасників ШМВ сприяли виступи провідних педагогів області. Зокрема Р.І.Шелінгович, вчитель Почапинської ЗОШ І-ІІІ ст. Тернопільської районної ради поділилась з власного досвіду, як стати успішним вчителем у виступі на тему «Грані професійного зростання». А вчитель НВК «ЗОШ І-ІІ ст. -ДНЗ» с. Калагарівка Гусятинського району І.О. Вінніцка розповіла про актуальні тенденції дистанційного навчання.
Учасники поділились приємними враженнями від зустрічі залишивши графічні відгуки у рубриці «Ваші емоції, відгуки тапобажання» у курсі ШМВ на сервері дистанційного навчання ТОКІППО.












Немає коментарів:

Дописати коментар