вівторок, 19 травня 2020 р.

Методичні рекомендації 2019-2020 н.р.


Підсумкове оцінювання учнів, які здобувають освіту за індивідуальною формою

   
Підсумкове оцінювання учнів, які здобувають освіту за однією з індивідуальних форм (педагогічний патронаж, сімейна (домашня), екстернат) у 2019-2020 навчальному році здійснюється з використанням технологій дистанційного навчання. 


    Для учнів 1-2-х класів, а також 3-х пілотних класів НУШ, застосовується формувальне та підсумкове (завершальне) оцінювання, яке здійснюється шляхом спостереження за поведінкою учнів в різних видах діяльності та відстеження динаміки успішності виконання ними навчальних завдань. 

   В умовах дистанційного навчання вчителі початкових класів НУШ можуть продовжувати застосовувати метод портфоліо. Відслідковувати динаміку навчального поступу учнів за їх роботами, фотографії яких можуть надсилатися батьками. 

  Для учнів 2-х класів та 3-х пілотних класів НУШ рекомендують надсилати завдання для проведення діагностичних робіт, які учні будуть виконувати на роздрукованих бланках, у зошитах або на окремих аркушах, надсилаючи електронною чи звичайною поштою або через навчальні онлайн-платформи. 

   Завершальне підсумкове оцінювання для класів НУШ вчитель записує у свідоцтвах досягнень за результатами виконаних учнями робіт та спостережень. 

   Звертаємо увагу на те, що оформлення свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року. 

Учні 4-х, які здобувають освіту за формами педагогічного патронажу, екстернату, сімейною (домашньою) формою, звільняються від ДПА та проходять лише річне оцінювання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар