понеділок, 5 вересня 2022 р.

ОПРИЛЮДНЕНО ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЗБІРНИК «ОСВІТА УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

ОПРИЛЮДНЕНО ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЗБІРНИК «ОСВІТА УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ» ДО МІЖНАРОДНОЇ СЕРПНЕВОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «ОСВІТА, ОСВІТЯНИ – НЕЗЛАМНІ У ВІЙНІ»

Державна наукова установа «Інститут освітньої аналітики» здійснює  інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності структурних підрозділів Міністерства освіти і науки України, передусім у сферах дошкільної, шкільної, позашкільної, професійної освіти.


Щорічно фахівці Інституту готують спільно із фахівцями структурних підрозділів Міністерства матеріали інформаційно-аналітичного збірника про стан освіти для забезпечення роботи традиційного освітянського серпневого форуму.

Цьогоріч підготовка інформаційно-аналітичних матеріалів збірника «Освіта України в умовах воєнного стану», здійснювалася в особливих умовах. Військова агресія рф проти України 24 лютого 2022 р. створила виклик самому існуванню нашої держави, її суверенітету та соборності, призвела до значних соціальних потрясінь, відобразилася на сфері освіти у вигляді руйнувань шкіл і університетів, знищення їхнього навчального майна, баз практики, появи поранених та загиблих дітей, генерування потужних потоків внутрішньо переміщених школярів, студентів, педагогів, а також тих, хто виїхав за кордон.

Це змінило джерела отримання освітньої  інформації, способи її верифікації. В збірнику використано освітні дані обласних військово-цивільних адміністрацій, адміністративну поточну інформацію від структурних підрозділів Міністерства освіти і науки України. На основі цієї інформації висвітлено нові реалії функціонування системи освіти в умовах збройної агресії російської федерації проти України, сформульовано нагальні виклики в період дії воєнного стану, завдання, виконання яких дасть змогу подолати ці виклики, показано перспективи розвитку освітньої галузі в короткостроковому та повоєнному періодах. 

Інформаційно-аналітичний збірник “Освіта України в умовах воєнного стану”. Київ, 2022. 358 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар