вівторок, 20 вересня 2022 р.

Практикум для вчителів початкових класів щодо питань безпеки в період воєнного часу

В інституті з початку вторгнення агресора на територію нашої країни для вчителів початкових класів почала діяти Школа виживання під час війни,  в рамках якої проводяться майстер-класи , практикуми, заняття з питань безпеки, захисту життя та здоров'я педагогів та учнів.


15 вересня в режимі онлайн відбувся практикум  на тему «Школа виживання під час війни» щодо правилповедінки та заходів безпеки в умовах радіоактивного та хімічного зараження».  Для участі у заході були запрошені працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ДСНС та вчителі початкових класів.

Метою даного практикуму було формування здоров'язбережувальних компетентностей учителя Нової української школи, удосконалення знань щодо збереження життя і здоров'я молодших школярів в період воєнного часу, удосконалення знань  правил поведінки при ядерній та хімічній загрозі  та заходів безпеки в умовах радіоактивного та хімічного зараження.

Розпочала практикум із привітання та вправи «Безпечний світ навколо нас» Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту.

Надалі працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ДСНС Сокольвак Віктор, Чиринда Анатолій та цікаво та доступно ознайомили учасників практикуму з  порядком дій та правилами поведінки у разі ядерної та хімічної загрози та  радіоактивного та хімічного зараження.

Лариса Богданівна продовжила тематику практичними вправами щодо поводження та безпеки  під час хімічної та ядерної атаки та надання першої допомоги при ураженнях хімічними та радіоактивними речовинами.

На завершення практикуму Коненко Лариса Богданівна провела з учасниками  релаксаційну вправу «Творимо разом світ, безпечний для дитини». 

Методичні рекомендації щодо поведінки при ядерній та хімічній загрозі та поводження в умовах радіоактивного та хімічного зараження









Немає коментарів:

Дописати коментар