четвер, 31 березня 2022 р.

УКРАЇНСЬКІ ДІТИ НАВЧАТИМУТЬСЯ НАВІТЬ В ЕВАКУАЦІЇ

“СВІТ ЧЕКАЄ КРИЛАТИХ” ПУБЛІКУЄ ЕЛЕКТРОННІ ПОСІБНИКИ ДЛЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ
Освітній проєкт “Світ чекає крилатих” викладає у вільний доступ навчальні матеріали, якими зможуть безкоштовно користуватися і вчителі, і батьки.
Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України й команда Освітнього центру “Світ чекає крилатих” у співпраці з Міністерством освіти і науки України розпочали спільний проєкт із забезпечення вільного доступу кожної української дитини до освіти в умовах воєнного стану.
 На сайтах Інституту педагогіки НАПНУ та проєкту “Світ чекає крилатих” можна буде безоплатно завантажити електронні посібники та інтерактивні презентації для учнів 1-4 класів для роботи на весь період до нашої перемоги.

Це дасть змогу батькам крилатиків, організувати навчання своїх дітей за звичною системою навіть в умовах евакуації чи без доступу до високоякісного інтернет-зв’язку. А педагоги, зокрема ті, хто втратив доступ до платформи проєкту, отримають усі необхідні матеріали для організації дистанційної роботи зі своїми крилатиками.

На думку авторів проєкту, викладений у вільний доступ навчальний контент стане в пригоді всім учням початкової школи країни. Різноманітні цікаві завдання різного ступеню складності допоможуть кожній дитині краще розібратися зі складними для неї темами й відпрацювати необхідні навички.

Незважаючи на важкі для нашої рідної країни часи, ми продовжуємо працювати, ґрунтуючись на нашому головному принципі: дитина понад усе. Тому й прийняли рішення про забезпечення вільного безоплатного доступу до навчальних матеріалів проєкту”, - повідомила керівник проєкту “Світ чекає крилатих” Анжеліка Цимбалару.

Публікуючи навчальні матеріали, освітяни дбають не лише про освіту дітей, а й про їхнє психологічне здоров’я. “Переконані, що дорослі мають мінімізувати, наскільки це можливо, негативний вплив на стан дитини всього, що відбувається навколо. І саме звичні для учнів заняття можуть допомогти їм відволіктися від страшних реалій”, - пояснив директор Інституту педагогіки, доктор педагогічних наук, професор, віце-президент Національної академії педагогічних наук України Олег Топузов.

Нагадаємо, інноваційна інтегрована освітня система “Світ чекає крилатих” була розроблена колективом педагогів-практиків під керівництвом доктора педагогічних наук Анжеліки Цимбалару за сприяння Інституту педагогіки НАПНУ. Система успішно апробована й упроваджена в сотнях шкіл по всій Україні. Популярність “крилатої” навчальної програми за п’ять років її існування стабільно зростає.





Немає коментарів:

Дописати коментар