середу, 6 квітня 2022 р.

Семінар для вчителів початкових класів

 

31 березня в режимі онлайн відбувся семінар на тему «Актуальні питання інноваційної діяльності сучасного педагога». Для участі в заході були запрошені консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників та голови методичних об’єднань вчителів початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.


Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту, провівши дружню, з патріотичним нахилом зустріч «Добрий вечір, ми з України», ознайомила присутніх з листом МОН  України №1/3725-22 від 29.03.22 року «Про організацію освітнього процесу в початковійшколі в умовах воєнного часу» та з навичками необхідними педагогу для збереження життя та здоров'я людини під час ведення воєнних дій.

Олексюк Олеся Романівна, доцент кафедри змісту і методики навчальних предметів, кандидат педагогічних наук розкрила  нові аспекти дистанційного навчання в сучасних умовах.

Мочук Оксана Богданівна, методист центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти розповіла про важливість захисту дітей в інформаційному просторі та  правила цифрового етикету.

Охарактеризувала  роботу сучасного педагога з учнями, що зазнали наслідків війни та їхніми батьками, а також розповіла про особливості залучення вчителів  до проєктної та волонтерської діяльності Хома Світозара Олегівна, завідувач центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти.

Криховець-Хом'як Лілія Ярославівна, методист відділу навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури продемонструвала різноманітні практики ноосферної освіти в контексті НУШ та в розрізі сучасних подій.

Саранчук Натаія Романівна, методист відділу навчальних предметів суспільно-гуманітарного та художньо-естетичного циклів  розкрила у своїй розповіді особливості застосування інноваційних  методів та прийомів викладання предметів художньо-естетичного циклу в сучасних умовах навчання.

На завершення семінару вчителі взяли участь у проведенні вправи «Наближаємо перемогу».


Методичні рекомендації щодо інноваційної діяльності педагога в сучасних умовах















Немає коментарів:

Дописати коментар