середу, 5 жовтня 2022 р.

Онлайн-інтенсив для вчителів початкових класів «Ціннісні орієнтири в освітньому процесі початкової школи»


 Ідея Нової української школи передбачає серед засадничих основ освіти майбутнього, а, значить, і України майбутнього, саме виховання, що ґрунтується на цінностях. Саме цінності є фундаментом освіти  та умовою формування людини та суспільства.

28 вересня в режимі онлайн відбувся онлайн-інтенсив на тему «Ціннісні орієнтири в освітньому процесі початкової школи». Для участі в заході були запрошені вчителі початкових класів.


Метою онлайн-інтенсиву було формування у педагогів громадянських компетентностей, ціннісних якостей свідомого громадянина - патріота з притаманними йому особистісними якостями і рисами характеру, світоглядом, способом мислення, почуттями, вчинками, поведінкою, спрямованими на розвиток демократично – громадянського суспільства в Україні.

Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту привітала учасників онлайн-інтенсиву, провівши дискусійну карусель «Учитель: хто він?» та звернула увагу присутніх на те, що   виховання на цінностях  є одним з ключових компонентів формування Нової української школи і надзвичайно актуальне сьогодні, коли в країні триває війна.

Про  важливість національно-патріотичного виховання дітей та молоді як пріоритету у педагогічній діяльності сьогодення  розповіла Світозара Олегівна Хома, завідувач центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти.

На завершення онлайн-інтенсиву та рефлексію  учасники  взяли участь у вікторині «Любіть Україну».



Немає коментарів:

Дописати коментар