пʼятницю, 28 січня 2022 р.

Зустріч педагогів області з вчителями початкових класів, що пройшли сертифікацію

 

26 січня  2022 року в режимі онлайн відбулася зустріч-круглий стіл «На вершинах успіху» з вчителями, що успішно пройшли сертифікацію. До участі були запрошені консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників та вчителі початкових класів  ЗЗСО Тернопільської області.


Головний спеціаліст сектору роботи з експертами управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області Ольга Олексіївна Бас розповіла про особливості проведення сертифікації вчителів початкових класів, в тому числі, висвітлила деякі вимоги до реєстрації у  2022 році.

Про ключові позиції незалежного тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи під час сертифікації повідомила Людмила Зіновіївна Онищук, завідувач центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності інституту.

Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової  освіти інституту розкрила основні аспекти оцінювання професійних компетентностей вчителя під час експертного вивчення його практичного досвіду. Вона проаналізувала особливості експертного оцінювання практичного досвіду вчителів, що сертифікувалися три роки назад і у 2021 р.

Про особливості тестування та проведення уроків з власного досвіду розповіла Наталя Володимирівна Флінта, вчитель початкових класів Збаразької ЗОШ І-ІІІ ст №1, яка набрала найвищу кількість балів (140)під час експертного вивчення практичного досвіду. Вона заохотила своїх колег не боятись і брати участь у процесі сертифікації.

Богдана Володимирівна Куза, вчитель початкових класів Лановецького ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 імені Ю. Коваля поділилася з присутніми своїм баченням сертифікації, враженнями від інтерв'ю та  секретами успішної самопрезентації під час спілкування з експертами.

Ірина Василівна Олексюк, вчитель початкових класів Горинської ЗОШ І-ІІІ ст. Кременецької міської ради, яка сертифікувалась три роки тому, в ході свого виступу наголосила, що сертифікація, це потужний інструмент, що спонукає вчителя до самоосвіти, саморозвитку та мотивує до подальшого професійного зростання і заявила що братиме участь у сертифікації у 2022 р.










Немає коментарів:

Дописати коментар