середу, 15 лютого 2023 р.

Інструктивно-методична онлайн нарада на тему «Психосоціальна допомога дитині у кризових ситуаціях»

 

10 лютого в режимі онлайн відбулася інструктивно-методична онлайн нарада на тему «Психосоціальна допомога дитині у кризових ситуаціях». Для участі в заході були запрошені консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників та вчителі початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.


Метою проведення наради було формування ключових компетентностей учителя Нової української школи, ознайомлення з практиками  психологічної допомоги дітям щодо особливостей впливу травмівних подій соціально-психологічної напруги в суспільстві на їх психіку, надання рекомендацій щодо психосоціальної допомоги та підтримки дітей і батьків в час війни, адаптації та реабілітації дітей з вимушено переселених родин, удосконалення знань щодо збереження життя і здоров'я молодших школярів в період воєнного часу.

Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту детально повідомила про шляхи подолання тривожності у дітей під час повітряної тривоги та про особливості використання технік миттєвої допомоги для вчителів і учнівпочаткової школи.

Завідуюча навчально-методичним центром психологічної служби і соціальної роботи Коротюк Зоряна Михайлівна, проінформувала присутніх про специфіку перебігу кризових станів, психотравм та  посттравматичного розладу у дітей. Вона запропонувала присутнім ефективні прийоми та практики  підтримки дітей та дорослих в кризових ситуаціях, особливу увагу приділила тим вправам, які  можуть запобігти стресам та депресивним станам  в умовах воєнного часу.

Бачинська Наталія Ярославівна, методист відділу дошкільної та початкової освіти розповіла про благополуччя дітей, батьків і педагогів в умовах воєнного часу, вплив благополуччя педагогів на дітей.

На завершення інструктивно-методичної наради у «відкритому мікрофоні» Коненко Лариса Богданівна обговорила з учасниками наради ряд питань, які виникли в процесі роботи над даною тематикою.








Немає коментарів:

Дописати коментар