четвер, 22 грудня 2022 р.

Тренінг для вчителів початкових класів на тему «Предмети в школі, які б могли зробити життя учнів кращим»

 

20 грудня в режимі онлайн відбувся тренінг на тему «Предмети в школі, які б могли зробити життя учнів кращим». Для участі в заході були запрошені вчителі початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.


Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту привітала учасників тренінгу, провела ранкову зустріч «Миколай несе в торбинці перемогу українцям» та інтерактивну вправа-асоціація  «Хто я?». А також детально розповіла про практико-орієнтовану педагогіку, проаналізувала кілька незвичних та корисних уроків для початкової школи, елементи яких корисно застосовувати в українській школі в сучасних умовах воєнного стану.

Біла Ольга Ігорівна, викладач кафедри менеджменту і методології освіти цікаво розповіла про сучасні тенденції початкової школи зарубіжних країн, зокрема Німеччини, США та Латвії, закцентувала увагу на тому, що можна запозичити українським педагогам.

Методист відділу дошкільної та початкової освіти інституту Іваночко Ольга Василівна продемонструвала учасникам тренінгу особливості  підготовки  молодших школярів до надзвичайних ситуацій в освітніх закладах Ізраїлю.

На завершення тренінгу Лариса Богданівна організувала рефлексію за допомогою вправи «Таблиця де Боно»,  де педагоги змогли зазначити, що їм сподобалося, що здалося не корисним і що викликало нові питання.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО РІЗНИХ ВАРІАНТІВ ІННОВАЦІЙНОГО  ПІДХОДУ У НАВЧАННІ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ  В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ: УРОКИ, ЯКІ ВАРТО ЗАПОЗИЧИТИ З ІНШИХ КРАЇН








 

Немає коментарів:

Дописати коментар