середу, 23 лютого 2022 р.

Круглий стіл для вчителів початкових класів

 

22 лютого в режимі онлайн відбувся круглий стіл на тему «Екологічне виховання як засіб формування життєвих компетентностей особистості школяра». Для участі в заході були запрошені вчителі початкових класів закладів загальної середньої освіти Тернопільської області.

Заступник директора з науково-методичної роботи  та  міжнародного співробітництва, доцент, кандидат географічних наук Ігор Вітенко розповів присутнім про екологічну освіту для сталого розвитку «Зелений пакет».

Методист відділу навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури Криховець-Хом’як Лілія на прикладі різноманітних практик продемонструвала способи формування екологічної свідомості учнів у єднанні з природою.

Коненко Лариса, завідувач відділу дошкільної та початкової  освіти інституту відмітила важливість фенологічного принципу уформуванні екологічної компетентності молодших школярів засобами Міжнародного природничого інтерактивного учнівського конкурсу «КОЛОСОК».

Вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ст. с. Личківці Гусятинського ОТГ Чортківського району Сталена Людмила поділилася з присутніми досвідом впровадження системи компетентнісно орієнтованих завдань екологічного змісту в навчанні інтегрованого курсу «Я досліджую світ» та інших предметів.

На завершення круглого столу вчителі взяли участь у відкритому мікрофоні «Світ, в якому я живу».















Немає коментарів:

Дописати коментар