середу, 16 лютого 2022 р.

Розвиток фінансової грамотності школярів

 

16 лютого 2022 року за допомогою інтернет ресурсу Google Meet відбувся тренінг «Розвиток фінансової грамотності школярів під час занять у групі продовженого дня». Для участі в тренінгу були запрошені вихователі груп продовженого дня закладів загальної середньої освіти Тернопільської області.

Методист відділу дошкільної та початкової освіти Іваночко Ольга розповіла про фінансову грамотність, як одну з десяти ключових компетентностей, на розвиток яких орієнтується Нова українська школа. Під час проведення заходу було зазначено про те, що важливе місце в підприємницькій освіті вихованців групи продовженого дня займає конкретизація знань основ поведінки споживача, формування уявлень про права споживачів під час купівлі товарів, наданні послуг. Цьому сприяють заняття – ділові ігри, відтворення життєвих ситуацій, створення проектів, проведення ярмарок, виконання творчих завдань, участь у конкурсах.

Криховець-Хом’як Лілія, методист відділу навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури в ході тренінгу презентувала матеріалу освітнього проекту «Фінансова грамотність»: досвід і перспективи». Ліля Ярославівна організувала взаємодію учасників тренінгу, за допомогою проведення інтерактивних вправ для демонстрації важливих ідей фінансової грамотності та підприємливості.

Учасники тренінгу створили хмару слів «Що таке фінансова грамотність?» за допомогою інтернет-сервісу Mentimetr. Педагоги висловили зацікавленість даною темою, активно брали участь в обговоренні питань, які розглядалися під час тренінгу.








 

Немає коментарів:

Дописати коментар