середу, 11 листопада 2020 р.

Тренінги для вчителів 1-2 та 3-4 класів пілотних шкіл

   04 та 05 листопада 2020 року в режимі онлайн на базі відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО відбулися тренінги для вчителів початкових класів пілотних шкіл за участю регіонального тренера Lego Фігурської Н.В. Модераторами зустрічей були працівники відділу Коненко Л.Б. та Іваночко О.В.

Для участі в тренінгах були також запрошені Гордіюк Н.М. - методист ТКМЦНОІМ, Кордуба Н.Я.- вчитель ТПШ «Ерудит», Добровольська О.М. - директор ТЗОШ №14 І-ІІІ ст. ім. Б. Лепкого, Флінта Н.В.- вчитель Збаразької ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

04 листопада вчителі 1-2 класів стали учасниками тренінгу за допомогою інтернет ресурсу Google Meet на тему «Дієві практики навчання у першому циклі навчання початкової школи».

Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти наголосила на важливості формування в учнів початкових класів наскрізних умінь, таких як приймати рішення та уміння висловлювати власну думку. Кордуба Наталія Ярославівна в ході зустрічі поділилася власним досвідом організації змішаного навчання у початковій школі.

05 листопада відбувся тренінг для вчителів 3-4 класів «Кава з кардамоном або як прокачати м’яз креативності (другий цикл навчання)» також за участю регіонального тренера Lego Foundation Фігурської Н.В.

В ході тренінгу Надія Василівна розповіла, що креативність це вміння, яке потрібно розвивати і практикувати, це ментальний м’яз, який потрібно тренувати, а не статична якість і риса, з якою народжуються.

Учасники тренінгів в ході виконання різноманітних вправ мали можливість ознайомитися з трьома етапами креативного процесу, а також розвинути власну креативність та спробувати різноманітні дієві практики навчання. 










Немає коментарів:

Дописати коментар