середу, 17 червня 2020 р.

Школа майстерності вчителя пілотного класу


«Четвертий рік пілотування: реалії та  перспективи»


11 червня в рамках онлайн заняття Інтерактивної школи майстерності вчителя пілотного класу знову зустрілись наші високопрофесійні, творчі та креативні педагоги-експериментатори. Зустрілися, щоб підсумувати навчальний рік пілотування, що минув і накреслити шляхи на наступний.
Лариса Коненко, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО розпочала заняття саме з цих питань. Вона говорила про особливості завершення цього навчального року в пілотних класах і про початок наступного, про коригуюче навчання, перспективи пілотування в 4-му класі. Цього разу в зустрічі взяла участь автор багатьох підручників та НМК для початкових класів НУШ, тренер та педагог, методистка Новопечерської школи м. Київ Інна Большакова, яка провела покроковий екскурс сторінками її надзвичайно цікавих, сучасних підручників та зошитів та ознайомила з можливостями використання їх в практиці вчителів-пілотників.
Також дуже цікавим і пізнавальним для всіх учасників заняття був досвід активного залучення батьків до освітнього процесу в непростий період дистанційного навчання, висвітлений тренером НУШ, талановитим та креативним вчителем ТЗОШ І ст. з поглибленим вивченням основ економіки Наталею Кордубою.
Своїми враженнями, отриманими під час моніторингу в 3-х класах щодо якості впровадження НУШ, поділилась Світалана Тихоліз, методист з початкової освіти Скалатської ОТГ.
А завершилось заняття розповіддю завідувача навчально-методичного центру психологічної служби та соціальної роботи ТОКІППО Зоряни Коротюк про те, як безболісно реагувати вчителям і дітям на виклики сьогодення: пандемія, карантин, дистанційне навчання, вихід з карантину.












Немає коментарів:

Дописати коментар