понеділок, 1 травня 2023 р.

Семінар «STREAM - освіта в початковій школі»

 

26 квітня в режимі онлайн відбувся семінар на тему «STREAM та STEM - освіта в початковій школі. Віртуальна та доповнена реальність: як нові технології».

У заході взяли участь консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників та вчителі початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.

Метою проведення семінару було ознайомлення з  інтерактивними інструментами та технологіями віртуальної та доповненої реальності, здатними проєктувати цифрову інформацію поза екранами пристроїв та об’єднувати віртуальні об’єкти з реальним середовищем та  удосконалення знань щодо особливостей впровадження STREAM -освіти в освітній процес початкової школи.

Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту розпочала семінар дружнім колом, вправою «Знайди відповідність» та  звернула увагу присутніх на важливість  впровадження STREAM-освітив освітній процес початкової школи.

Надзвичайно цікаво  про особливості використання технології доповненої реальності у початковій школі розповіла Олексюк Олеся Романівна, доцент кафедри змісту і методик навчальних предметів, кандидат педагогічних наук.

Миколів Зоряна Петрівна, методист лабораторії STEM-освіти у своєму виступі розкрила питання  створення STEM - проєктів в початкових класах та охарактеризувала сучасну STEM - лабораторію, яка функціонує у нашому інституті.

Про елементи робототехніки як складової STEM-проєктів для навчання молодших школярів продемонстрував  Гайда Василь Ярославович, методист відділу методики навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури.

На завершення тренінгу Коненко Лариса Богданівна провела підсумки з допомогою  вправи на рефлексію «Яблуня можливостей».

Методичні рекомендації щодо використання STEM-технологій в початковій школі.











Немає коментарів:

Дописати коментар