вівторок, 4 квітня 2023 р.

Радіодиктант від Пса Патрона

                 
 











4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, Пес Патрон проведе для дітей молодшої та середньої школи радіодиктант з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами.

Диктант звучатиме на хвилях Українського Радіо 4 квітня о 15:00. А перед диктантом, о 14:40, в ефірі Українського Радіо говоритимемо з представником ДСНС про забруднення України мінами і вибухонебезпечними предметами та про важливість навчання дітей правил безпечної поведінки.
За даними ДСНС України  станом на зараз заміновано понад 20% українських територій. Також ми чи не щотижня чуємо про нові випадки травмування людей, особливо дітей, через незнання правил поводження з вибухонебезпечними предметами. Особливо гострою потреба просвітництва у цій сфері є у прифронтових та звільнених територіях, а також серед сімей з постраждалих громад, які планують повернення у звільнені населені пункти. Тому Українська освітня платформа спільно з ЮНІСЕФ втілюємо комплексну освітню програму з протидії мінній небезпеці, до якої долучені вже понад 250 вчителів. Радіодиктант — це хороша нагода долучити до просвітництва ще більшу кількість українців і тим самим зберегти життя”, — каже програмна директорка БО “Українська освітня платформа” Маріанна Білик
Долучитись до радіодиктанту можна на Дитячих точках СПІЛЬНО у нашому місті. Для цього потрібно завчасно зареєструватись.
Точка СПІЛЬНО:
м. Тернопіль, проспект злуки 51
Тернопільський ліцей №21 - спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети
Де можна послухати на написати радіодиктант, якщо ви не маєте можливості відвідати Дитячу точку СПІЛЬНО? 
  • Прямий ефір Українського радіо на FM-частоті
  • Сайт Українського Радіо
  • YouTube Українського Радіо
  • у мобільному застосунку suspilne.radio
  • у додатку "Дія"
  • онлайн на YouTube чи Facebook сторінках ЮНІСЕФ та ДСНС.

Цікаво, що допомогатиме з прочитанням тексту диктанту Михайло Капрань — актор, що озвучує Пса Патрона в однойменному мультфільмі.
Знімайте фото та відео, як ваші діти пишуть диктант, і публікуйте в соцмережах з хештегом #СпільноДиктант.

Перевірити правильність написання диктанту можна буде за дві години після його завершення у соціальних мережах та на офіційних сайтах ЮНІСЕФ, ДСНС та Українського Радіо.

Немає коментарів:

Дописати коментар