середу, 4 травня 2022 р.

Практикум для вчителів початкових класів

 

На запити педагогів, в рамках школи педагогічної майстерності, 28 квітня 2022 року в режимі онлайн відбувся практикум «Сучасні підходи до здійснення освітнього процесу в 3-4 класах».

Привітала учасників практикуму, провела знайомство-зустріч «Разом до перемоги!», висвітлила основні засади другого циклу початкової освіти як основного та ознайомила з інструментами здійснення формувального оцінювання у 3-4 класах Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту.


Онищук Людмила Зіновіївна, завідувач центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності розкрила у своєму виступі зміст та принципи моніторингових досліджень в початковій школі.

На питаннях формування навичок інфо-медійної грамотності учнів 2- ого циклу навчання у сучасному освітньому середовищі зупинилась доцент кафедри менеджменту і методології освіти, кандидат педагогічних наук Городецька Оксана Володимирівна .

Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Бережани Низдропа Надія Володимирівна сформулювала основні тези щодо питання виготовлення, видачі та обліку документів про початкову освіту:

Надалі своїм практичним досвідом роботи з третьокласниками і четвертокласниками поділилися вчителі практики. Вінніцка Ірина Олександрівна, вчитель початкових класів Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №14 ім. Б.Лепкого ознайомила своїх колег з особливостями ведення електронного класного журналу в 4 –му класі, підбору та написання діагностувальних робіт, оцінювання їх у виді оцінювальнх суджень.

Вчитель початкових класів Кременецької ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Данік Валентина Петрівна продовжила говорити про завершення навчального року в 4-му класі, зупинившись на методиці викладання навчальних предметів та заповненні свідоцтві досягнень.

Тодерян Руслана Володимирівна, вчитель початкових класів спеціалізованої школи І-ІІІ ст. ім. О. Маковея м. Заліщики з власного досвіду поділилася особливостями здійснення дистанційного навчання в 3 класі, підсумкового оцінювання та завершення навчального року.

На завершення практикуму вчителі взяли участь у проведенні вправи на рефлексію «Я єсть народ, якого правди сила ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила! — а сила знову розцвіла».






















Немає коментарів:

Дописати коментар