вівторок, 31 травня 2022 р.

Семінар для вчителів початкових класів


 «Підсумки реалізації Державного стандарту в початкових класах НУШ. Панорама досвіду вчителя НУШ»

 26 травня 2022 року  в режимі онлайн відбувся семінар на тему: «Підсумки реалізації Державного стандарту в початкових класах НУШ. Панорама досвіду вчителя НУШ». Для участі в заході були запрошені консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників, які відповідають за початкову освіту, голови методичних об’єднань вчителів початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.


Привітала учасників семінару  Ольга Іванівна Когут, заступник директора інституту з  науково – педагогічної, навчальної роботи та ІКТ, доцент, кандидат філологічних наук. Вона провела цікавий екскурс по етапах реалізації Нової української школи в початковій освіті, розповіла як вона впроваджується у  пілотних 5-х класах, звернула увагу на  виклики, які виникають зараз в освітніх реаліях воєнного часу та  окреслила подальші шляхи втілення в життя реформи НУШ. 

Дружнім колом «Від старту до успіху» розпочала свій виступ Лариса Богданівна Коненко, завідувач відділу дошкільної і початкової освіти, продовжила його  підбиттям підсумків реалізації Державного стандарту в початкових класах НУШ та  розглядом актуальних  питань завершення 2021/2022 навчального року в умовах воєнного часу.

Галина Василівна  Комар і Надія Володимирівна Низдропа, консультанти центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Чорткова та м. Бережани, регіональні тренери НУШ , занурившись у спогади та спираючись на власний досвід активної участі у розбудові Нової української школи на теренах Тернопільщини, з задоволенням представили учасникам семінару  своє бачення одної  з наймасштабніших реформ  початкової школи.

 Дорогу здолає той, хто йде – таким висловлюванням з мови древніх римлян (Viam supervadet vadens)  почала свій виступ вчитель початкових класів Збаразької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, регіональний тренер НУШ Наталя Володимирівна Флінта, поділившись з присутніми багажем своїх власних напрацювань і досягнень в фарватері Нової української школи як вчителя пілотного класу та  вчителя теперішнього першого класу НУШ.  

Про новий погляд очима другокласників на нову модель навчання з новими можливостями  розповіла Тетяна Миколаївна  Булатова, вчитель початкових класів  Білокриницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, тренер НУШ.

 З величезним задоволенням педагоги  прослухали і подивилися виступ Тодерян Руслани Володимирівни,  молодого вчителя початкових класів спеціалізованої школи І-ІІІ ст. ім. О. Маковея м. Заліщики, яка цікаво і ґрунтовно висвітлила свою роботу з різноманітними веб – ресурсами, які активно  використовуються нею для  дистанційного навчання  в 3-му  класі,

З власного  досвіду цікаво, оригінально і пізнавально  про четвертий рік навчання її учнів в Новій українській школі розповіла вчитель початкових класів  спеціалізованої школи І-ІІІ ст. ім. О. Маковея м. Заліщики, тренер НУШ Світлана Михайлівна Кожушко, продемонструвавши присутнім, модель сучасного випускника початкових класів..

На завершення круглого столу вчителі взяли участь в активному обговоренні питань завершення 2021/2022 н.р.  і  у вправі на рефлексію патріотичного змісту «Я єсть народ, якого правди сила ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила, а сила знову розцвіла!»

 






















Немає коментарів:

Дописати коментар