пʼятницю, 9 квітня 2021 р.

Міжрегіональний нетворкінг для педагогів пілотних шкіл Тернопільської та Полтавської областей

 


З метою об’єднання зусиль педагогічних працівників пілотних закладів загальної середньої освіти – учасників Всеукраїнського експерименту «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти» (наказ МОН України від 13.07.2017 р. № 1028) щодо підсумків пілотування та  подальшої реалізації ідей і принципів Нової української школи в освітньому процесі базової школи 07 квітня  2021 року в режимі онлайн відбувся міжрегіональний нетворкінг «Чотири роки – чотири кроки реформи НУШ»  з використанням інтернет ресурсу Google Meet.

Олександр Петровський, директор Тернопільського ОКІППО та Віталій Зелюк, директор Полтавського ОІППО ім. М. В. Остроградского привітали учасників міжрегіонального нетворкінгу «Чотири роки – чотири кроки реформи НУШ», зазначивши важливість співпраці двох інститутів у творенні сучасної конкурентоспроможної освіти на всіх рівнях та здійсненні освітніх  реформ.  .

Наталія Корягіна, заступник директора ПОІППО ім. М. В. Остроградського з науково-методичної роботи, обласний координатор Всеукраїнського експерименту озвучила ключові позиції щодо реалізації завдань НУШ в практику пілотних закладів освіти.

Лариса Коненко, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО, обласний координатор Всеукраїнського експерименту говорила про позитивні та типові проблемні сторони  експерименту.

За допомогою віртуальної дошки Flinga Марина Крилевець, завідуюча відділом дошкільної, початкової та спеціальної освіти ПОІППО провела вправу «НУШ в дії: чим запам’ятався пілот». Педагоги виконали вправу «Обери позицію»: ТРАДИЦІЙНА ШКОЛА ні НУШ» працюючи на віртуальній дошці Jamboard.

Директори та заступники директорів пілотних закладів загальної середньої освіти Тернопільської області: ), директори: Людмила Ліщишин (Козівська ЗОШ І-ІІІ ст.№1), Ірина Пасюра (ПЗОШ І-ІІІ ст №37)  заступники директорів: Ольга Паюк, (Підволочиська ЗОШ), Лариса Деркач (Решитилівська ЗОШ І ст.) взяли участь в інтерактиві «Відкритий простір» розповівши про НУШ через призму пілоту.

Учителі початкових класів пілотних закладів загальної середньої освіти Тернопільської та Полтавської областей: Наталія Флінта, Оксана Кормило, Марина Вітко та Інна Лісаченко  поділилися кращими практиками навчання  та організації освітнього процесу в пілотних класах.

Лариса Коненко та Ольга Іваночко, методист відділу дошкільної та початкової освіти, регіональний тренер НУШ провели з учасниками заходу рефлексію за допомогою інтерактивної вправи «Незакінчене речення» з використанням віртуальної дошки Padlet. А також організували обмін думками, підбиття підсумків за допомогою інтерактивної вправи «Скринька побажань для вчителя 5 класу НУШ)» з використанням онлайн-інструменту MentiMeter.

 























 

Немає коментарів:

Дописати коментар