пʼятницю, 3 березня 2023 р.

Заняття школи виживання під час війни

 


Заняття школи виживання під час війни на тему «Правила поведінки та психологічна підтримка  дитини під час надзвичайних ситуацій»

24 лютого в режимі онлайн відбулося заняття школи виживання під час війни на тему «Правила поведінки та психологічна підтримка  дитини під час надзвичайних ситуацій». Участь в заході взяли понад 130 вчителів  початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.

Метою проведення заняття було формування здоров'язбережувальних компетентностей учителя Нової української школи, удосконалення знань щодо збереження життя і здоров'я молодших школярів в період воєнного часу, вмінь і навиків поведінки під час повітряної тривоги, ракетних та артобстрілів; ознайомлення з практиками психосоціальної підтримки в умовах війни дітей, батьків та педагогів та вправами на подолання стресу, тривожності, паніки та ПТСР у дітей та дорослих.


Оскільки заняття школи виживання під час війни проходило в річницю початку повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави,  Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту розпочала заняття  хвилиною мовчання за загиблими українськими воїнами та цивільними українцями  та провела короткий екскурс воєнними етапами  новітньої історії України.  Надалі детально зупинилась на  питаннях поведінки та безпеки під час повітряноїтривоги, артобстрілів, правилах поводження при виникненні паніки.

Доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти, кандидат психологічних наук Жизномірська Оксана Ярославівна, продемонструвала вправи для психосоціальної підтримка вчителів та учнів у стресових ситуаціях та при ПТСР.

Особливості роботи в інклюзивному середовищі під час війни та про те, як підтримати дітей з особливими освітніми потребами розповіла  Мушій Віталіна Григорівна, завідувач обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти.

Досвід роботи Ізраїльських закладів освіти щодо забезпечення благополуччя дітей і педагогів під час війни  був представлений Бачинською Наталією Ярославівною, методистом відділу дошкільної та початкової освіти.

На завершення заняття школи виживання Коненко Лариса Богданівна обговорила з присутніми всі питання, які їх зацікавили в ході заняття.

Методичні рекомендації щодо правил поведінки вчителів і дітей під час повітряної тривоги, ракетних та артобстрілів та виникненні паніки












Немає коментарів:

Дописати коментар