вівторок, 21 квітня 2020 р.

Завдання, які допоможуть дитині краще пізнати себе


Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям тридцять вісім оригінальних завдань для розвитку навичок самоаналізу, а також аналітичного, логічного, творчого мислення, емоційного інтелекту, комунікативних навичок тощо.
Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню у дітей позитивного ставлення до себе та свого оточення, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх і комунікативних можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.
Я-висловлювання: виховуємо відповідальність. Це завдання допоможе дитині підвищити рівень усвідомлення своїх дій та їхніх наслідків, навчитися формулювати відповідальні Я-висловлювання. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме навички читання, емоційний інтелект, самостійне мислення й дрібну моторику.
Ключі до гарного настрою: пишемо про себе. Це завдання сприятиме пізнанню дитиною себе, розвитку емоційного інтелекту. У процесі виконання завдання дитина вчитиметься розпізнавати свої емоції й емоції інших людей, пояснювати реакцію на життєві події.
Рахуємо й малюємо смайлики з різними емоціями. Це завдання сприятиме розвитку емоційного інтелекту й математичної компетентності дитини. Дитині пропонується намалювати десять смайликів. У процесі виконання завдання дитина вчитиметься розпізнавати емоції співрозмовника й пояснювати власну реакцію на життєві події.
Що мені подобається? Цей комплект завдань допоможе дитині навчитися висловлюватися про свої вподобання в письмовій формі, пояснювати причини свого вибору. У кожному завданні дитині необхідно пояснити, чому їй щось чи хтось подобається.
Коло питань: дізнаємося одне про одного. Це завдання допоможе дитині більше дізнатися про своїх співрозмовників і співрозмовниць, розвинути навички читання й додавання. Завдання сприяє розвитку емоційного інтелекту, комунікабельності, уяви.
Малюємо свою велику мрію. Це завдання допоможе дитині визначити власні мрії та оформити на малюнку найбільш значущу (на думку дитини). Поміркувавши, дитина повинна вибрати мрію, яка її найбільше надихає, після чого намалювати цю мрію в передбаченому для цього полі.
Правила в малюнках: учимося співпрацювати. Пропоноване завдання сприятиме набуттю дитиною досвіду громадянської поведінки й свідомому вибору норм і моделей поведінки. Завдання спонукатиме дитину до роздумів над тим, які існують правила й чому люди їх дотримуються.
Чарівні фрази: вчимося словесно надавати підтримку. Це завдання допоможе дитині розвинути емоційний інтелект й усвідомити, яким чином через мовлення можна впливати на інших людей. Дитина збагатить словниковий запас, вчитиметься спілкуватися й висловлювати підтримку, а також менше реагувати на негативні висловлювання інших людей.
Портрет у промінцях: пізнаємо себе й своїх рідних. Це завдання сприятиме розвитку емоційного інтелекту, мовленнєвої культури дитини, усвідомленню індивідуальності, гідності й неповторності кожної людини. Дитині пропонується подумати про свої особисті риси й якості. Слова-характеристики потрібно записати на сонячних промінчиках.
Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар