пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Серпнева методична студія «Початкова освіта під час війни: виклики часу. Планування і організація освітнього процесу в 2024/2025 навчальному році»

  

22 серпня 2024 року на базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася методична студія на тему «Початкова освіта під час війни: виклики часу. Планування і організація освітнього процесу в 2024/2025 навчальному році» у рамках серпневих методичних студій «Освіта задля перемоги: сучасні рішення та трансформації».


У роботі методичної студії взяли участь консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників, працівники органів управління освітою місцевих територіальних громад, керівники методичних об’єднань, які відповідають за початкову освіту.

Розпочала студію з привітань від адміністрації інституту Ольга Іванівна Когут, заступник директора з науково-педагогічної, навчальної роботи та інформаційно-комунікаційних технологій .

Оксана Ярославівна Жизномірська, доцент кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти, кандидат психологічних наук повідомила учасникам про психологічні особливості першокласників НУШ та стратегія успіху резилієнтності педагога.

Методичнірекомендації щодо організації освітнього процесу в початкових класах у 2024/2025році, підготовлені Ларисою Богданівною Коненко, завідувачкою відділу дошкільної та початкової освіти інституту, представила Надія Володимирівна Низдропа, консультант ЦПРПП Бережанської міської ради. Також Надія Володимирівна презентувала особливості впровадження «Уроків щастя» дляукраїнських школярів.

Наталія Павлівна Ставкова, консультант ЦПРПП Зборівської міської ради розповіла про аспекти реалізації індивідуальноїформи навчання (педагогічного патронажу) та створення з’єднаних класів.

Пропілотування ДПА в 4-ому класі, інструменти проведення та аналіз інформації педагогам з власного досвіду продемонструвала Оксана Ярославівна Стецька, заступник директора з навчально-виховної роботи Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 29 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Ірина Миколаївна Зубаль, методист відділу дошкільної та початкової освіти звернула увагу присутніх на те, що пропонує новий закон про дошкільнуосвіту, здійснивши короткий огляд змін в контексті наступності.

Про фінансову грамотність дитини для успішного майбутнього та ігрові методики в курсі «Фінансова грамотність» повідомила Лілія Ярославівна Криховець-Хом'як, методист відділу відділ методики навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури представивши учасникам освітню гру «Рафін».

 Іваночко Ольга Василівна, методист відділу дошкільної та початкової освіти презентувала учасникам студії перший освітній державнийзастосунок «Мрія» для учнів, батьків і вчителів, який надихає вчитися та допомагає знайти себе в сучасному світі.

На завершення заходу учасники студії мали можливість задати питання та обговорити актуальні проблемні ситуації. 











Немає коментарів:

Дописати коментар