четвер, 25 січня 2024 р.

Інструктивно-методична онлайн-нарада «Особливості організації освітнього процесу в інклюзивному середовищі»

 

24 січня 2024 року за допомогою інтернет ресурсу Google Meet відбулася інструктивно-методична онлайн-нарада на тему «Особливості організації освітнього процесу в інклюзивному середовищі». Для участі в заході були запрошені консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників та вчителі початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.

Оксана Жизномірська, доцент кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти, кандидат психологічних наук, проаналізувала психологічні аспекти партнерства вчителя та асистента вчителя.

Завідувач обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти Віталіна Мушій, розкрила секрети роботи з молодшими школярами, у яких виявлено синдромом дефіциту уваги  та гіперактивність.

Ірина Король, директор Тернопільського навчально-реабілітаційного центру Тернопільської обласної ради з власного досвіду продемонструвала присутнім особливості роботи вчителя з дітьми з ООП різних нозологій.

Про основні засади інклюзивного навчання у початковій школі розповіла завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту Лариса Коненко та продемонструвала ряд вправ та активностей для роботи з дітьми з ООП в умовах війни.

На завершення заходу всі присутні обговорила питання, які їх цікавили та висловили бажання ще поспілкуватися на дану тематику на наступних зустрічах.








Немає коментарів:

Дописати коментар