четвер, 3 листопада 2022 р.

Семінар-практикум для вчителів початкових класів

 

28 жовтня в режимі онлайн відбувся семінар-практикум на тему «Формування ключових компетентностей через діяльнісний підхід у навчанні». Для участі в заході були запрошені консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників та керівники методичних об'єднань вчителів початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.


Метою було удосконалення знань щодо особливостей застосування діяльнісного підходу у навчанні молодших школярі, розвиток компетенції вчителя початкових класів, його педагогічної майстерності, соціально-комунікативних здібностей, здатності творчо працювати, приймати нестандартні рішення.

Коненко Лариса, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту привітала учасників семінару-практикуму провівши вправу «Цінність цінностей», також детально розповіла про діяльнісний підхід та ігрові методи навчання в умовах Нової української школи.

Тренер The LEGO Foundation, Лариса Панкулич розкрила сутність діяльнісного підходу у контексті трансформаційних змін в освіті.

Криховець-Хом'як Лілія, методист відділу методики навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури розповіла про наступність у застосуванні діяльнісного підходу в початковій та середній школі.

Кордуба Наталія, вчитель початкових класів Тернопільської початкової школи «Ерудит» з власного досвіду роботи продемонструвала особливості застосування діяльнісного підходу в навчанні школярів.

На завершення семінару-практикуму Лариса Богданівна провела з учасниками вправу на рефлексію з використанням сервісу Mentimetr.

Методичні рекомендації щодо формування ключових компетентностей через діяльнісний підхід у навчанні учнів початкових класів








Немає коментарів:

Дописати коментар