середу, 26 серпня 2020 р.

Серпнева методична студія


Розвиток професійної компетентності сучасного педагога в контексті реалізації Державного стандарту початкової освіти та цифрового освітнього простору Нової української школи


21 серпня 2020 року в рамках обласних Серпневих методичних студій проведено онлайн-студію з теми «Розвиток професійної компетентності сучасного педагога в контексті реалізації Державного стандарту початкової освіти та цифрового освітнього простору Нової української школи», активними учасниками якої стали  методисти з початкової освіти, працівники методичних установ, відділів освіти, які відповідають за початкову освіту та голови методоб’єднань вчителів початкових класів.
Роботу онлайн-студії розпочав Віктор Кавецький, доцент, завідувач кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук, висвітливши питання «Формуванняціннісних орієнтирів учасників освітнього процесу в умовах НУШ».  Про вирішення найбільш актуальних проблеми інклюзивної освіти у своєму виступі «Інклюзія безілюзій» розповіла Віталія Мушій, завідувач ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти.
Методист, в.о. завідувач відділу дошкільної та початкової освіти  Лариса Коненко у теплій дружній атмосфері обговорила з колегами особливостіорганізації освітнього процесу в початковій школі, наголосила на ключових  аспектах планування, оцінювання та практико-орієнтованого компонента змісту програм  навчальних предметів.
Спектром  різноманітних онлайн-сервісівдля організації дистанційного навчання в початковій школі поділилася з учасниками Ольга Іваночко, методист відділу дошкільної та початкової освіти  інституту.
Дуже цікавим і актуальним для всіх слухачів онлайн-студії був досвідорганізації дистанційного навчання, зокрема в царині інтегрованих курсів у третьому пілотному класі Тетяни Матвієшин, учителя початкових класів Чортківської ЗОШІ-ІІІ ст.№7, переможця обласного етапу конкурсу «Вчитель року-2020» та майстер-клас «Використання сучасних методик та тренажерів всебічного розвитку мозку дитини, розумового та емоційного інтелекту в 3 класі НУШ» Ірини Вінніцкої, вчителя початкових класів НВК «ЗОШ І-ІІ ст. -ДНЗ» с. Калагарівка Гусятинського району .

Закінчилась онлайн-зустріч відкритим мікрофоном, на якому про результатимоніторингового дослідження в третіх класах, які довели, що НУШ найбільш ефективна для сучасної дитини, розповіла Надія Низдропа, методист методичного кабінету відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, учасник даного дослідження.


Немає коментарів:

Дописати коментар