пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

Заняття-практикум в рамках Школи виживання під час війни

 

19 вересня 2024 року за допомогою інтернет ресурсу Google Meet відбулося заняття-практикум на тему «Формування правил поведінки для учнів початкових класів на початок навчального року». Для участі в заході були запрошені вчителі початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.


Метою проведення заходу було формування здоров'язбережувальних компетентностей учителя Нової української школи, удосконалення знань щодо збереження життя і здоров'я педагогів та  молодших школярів в період воєнного часу, запобігання нещасним випадкам в школі та підтримка ментального здоров'я молодшими школярами.

Розпочала захід Лариса Коненко, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти інституту вправою «Осінні настрої» та ознайомила присутніх  з методикою проведення тижня безпеки в початковій школі. Особливу увагу вона звернула на безпеку першокласника в школі та функції і завдання офіцера СОБ.

Оксана Жизномірська, доцент кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти, розповіла про підтримку ментального здоров'я в час війни.

Про важливість створення безпечного освітнього середовища в навчальному закладі, як ключового завдання на початку навчального року наголосила в своєму виступі Галина Михальчук, головний спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі відділу ведення військового обліку, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Бережанської міської ради.

Роль вчителя початкових класів у створенні безпечного, інклюзивного середовища проаналізувала Марія Качан, вчитель початкових класів Куропатницького ліцею бережанської міської ради.

Оксаною Мочук, методистом центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти було здійснено огляд відеоматеріалів для навчання безпеки  молодших школярів на початок року.

На завершення заходу всі присутні обговорила питання, які їх найбільше зацікавили.









Немає коментарів:

Дописати коментар