четвер, 25 квітня 2024 р.

Про проведення семінару щодо STEM-технології в початковій школі

 

24 квітня 2024 року за допомогою інтернет ресурсу Google Meet  відбувся семінар на тему «STEM-технології в початковій школі як освітній пазл НУШ». В заході взяли участь консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників та вчителі початкових класів ЗЗСО Тернопільської області.


Лариса КОНЕНКО, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти розпочала семінар вправою на знайомство «Складання позитивних емоцій у  Великодній кошик» і продовжила розповіддю про роль вчителя  у STEM навчанні  та який результат STEM навчання слід очікувати від учнів початкових класів.

Про місце штучного інтелекту в STEM-освіті учасникам семінару повідомила Олеся ОЛЕКСЮК, доцент кафедри змісту і методик навчальних предметів, кандидат педагогічних наук.

Людмила КУЧЕР, завідувач та Зоряна МИКОЛІВ, методист лабораторії SТЕМ - освіти Тернопільського ОКІППО розкрили секрети STEM, як «золотого ключика» до дверей майбутнього в освіті дітей та особливості створення STEM-проєктів.

Про STEM-проєкти у початковій школі та про те як розвивати дослідницькі навички учнів в НУШ педагогам продемонструвала Людмила РЯБА, методист видавництва «Лінгвіст» бренду «Formula».

Юлія ЗОЛОТА, вчитель початкових класів Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 29 з поглибленим вивченням іноземних мов поділилася своїм досвідом роботи щодо  застосовування елементів  STEM-освіти у сучаснійпочатковій школі.

 Впровадження компетентнісного підходу за допомогою  STEM-проєктів в освітньому процесі початкової школи висвітлила у своєму виступі  Наталія СИДОРЕНКО, вчитель початкових класів Скала-Подільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

 Семінар пройшов на високому рівні, змістовно, цікаво, науково обґрунтовано, підкріплено практичними завданнями.

Методичні рекомендації щодо використання STEM-технологій в початковійшколі






Немає коментарів:

Дописати коментар