пʼятницю, 20 серпня 2021 р.

Секція відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО «Трансферт технології STEAM, як один зі шляхів підвищення якості освітнього процесу в початковій школі»

 Відповідно до плану роботи ТОКІППО на 2021 рік та в рамках проведення обласних Серпневих педагогічних студій з теми «Освіта Тернопільщини: виклики сьогодення та завдання з організації якісного освітнього процесу  в 2021/2022 н.р.» 19 серпня 2021р. відбулася секція відділу дошкільної та початкової освіти «Трансферт технології STEAM, як один зі шляхів підвищення якості освітнього процесу в початковій школі».

До участі були запрошені керівники та консультанти ЦПР ПП, працівники відділів освіти, голови методоб’єднань професійних спільнот вчителів початкових класів.

 Оскільки проведення секції припало на християнське свято Яблучного Спаса, то  Коненко Лариса Богданівна, в.о. зав. відділу дошкільної та початкової освіти розпочала роботу секції онлайн - знайомством у вигляді дослідження «Що приховує яблуко»,  використавши інноваційні технології критичного мислення та  веб-ресурс Mentimeter.

Олексюк Олеся Романівна, доцент кафедри змісту і методики навчальних предметів, кандидат педагогічних наук акцентувала увагу  учасників секції  на особливості упровадження STEM-освіти в освітній процес Нової української школи засобами цифрових технологій.

Про STEM-освіту, як інноваційний підхід для розвитку природничо-математичних дисциплін в контексті наступності дошкільної та початкової освіти розповіла Зубаль Ірина Миколаївна, методист відділу                                                               дошкільної та початкової освіти       

 Надалі присутні поглибили свої знання  щодо шляхів  реалізації принципів STEAM освіти на уроках в сучасній початковій школі (Коненко Л.Б.) та  з допомогою Іваночко Ольги Василівни, методиста відділу, ознайомились з переліком сучасних технологій для підготовки та проведення практичних онлайн-занять з використанням елементів STEM-освіти.

 

У практичній частині секції досвідом використання  STEM-технологій  в  на своїх уроках поділились талановиті та креативні  педагоги області:

Наталія Ярославівна Кордуба, вчитель-методист початкових класів Тернопільської початкової школи «Ерудит», тренер НУШ, провівши майстер-клас на тему «Реалізація STEM-освіти через проєктну діяльність», на якому яскраво продемонструвала різноманітність інтерактивних інструментів для розвитку дослідницьких навичок  молодших школярів та Кормило Оксана Павлівна, вчитель-методист пілотного класу Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст №7, розкривши «родзинки» власного досвіду з використання  елементів STEM-освіти у своєму виступі «Пізнаємо навколишній світ через STEM-знання на уроках курсу «Я досліджую світ».

 

        Підсумком секції «Відкритий мікрофон» стало проведення з допомогою мультимедійної дошки Padlet та з активною участю  присутніх дослідження  «Чому у серпні три свята Спаса?»  та інтерактивне оцінювання заходу з використанням цеглинок та сигнальних карток LEGO





















Немає коментарів:

Дописати коментар